| Q 1 : Who among the Indian to win the Athletics Gold in 1998 Asian Games? | |
|---|---|
| A: Kapil Dev | B: Jyotirmoyee Sikdar |
| C: Sunita Rani | D: P.T. Usha |
| Answer : B | |
| Q 2 : The Olympic museum was opened at which of the following places? | |
| A: Lausanne | B: Istanbul |
| C: Athens | D: Rome |
| Answer : A | |
| Q 3 : S. Vijayalakshmi and Nisha Mohita are associated with | |
| A: Badminton | B: Tennis |
| C: Chess | D: Table Tennis |
| Answer : C | |
| Q 4 : The name of the Mascot for 1996 Olympics held at Atlanta was | |
| A: Matari | B: APPU |
| C: WHATZ IT | D: Uncle Sam |
| Answer : C | |
| Q 5 : The term ‘Tee’ is connected with | |
| A: Badminton | B: Golf |
| C: Bridge | D: Polo |
| Answer : B | |
| Q 6 : Crame Trophy Tennis final held in May 2003 was played between | |
| A: Leander Paes and David Rickle | B: John McEnore and David Rickle |
| C: Boris Becker and John McEnroe | D: Boris Becker and Leander Paes |
| Answer : C | |
| Q 7 : Major R.S. Brar is associated with | |
| A: Boxing | B: Golf |
| C: Equestrian | D: Tennis |
| Answer : C | |
| Q 8 : Who among the following was adjudged the Best Athlete of 14th Asian games held in Busan, South Korea? | |
| A: Kosuke Kitajima | B: Taufik Hidayat |
| C: Lee Bong – Ju | D: Zaw Min Htwe |
| Answer : A | |
| Q 9 : Vishal Uppal and Harsh Mankad won the Doubles of the ITF Men’s Futures Tournament in | |
| A: Badminton | B: Tennis |
| C: Football | D: Volleyball |
| Answer : B | |
| Q 10 : Prakash Padukone is associated with which games? | |
| A: Cricket | B: Table Tennis |
| C: Judo | D: Badminton |
| Answer : D | |
| Q 11 : Which of the following was the mascot of the Barcelona Olympic Games? | |
| A: Cobi | B: Doves |
| C: hodori | D: Panda |
| Answer : A | |
| Q 12 : The term ‘Butterfly Stroke’ is associated with | |
| A: Wrestling | B: Boxing |
| C: Kabaddi | D: Swimming |
| Answer : D | |
| Q 13 : ‘Ashes’ is the term associates with which sports? | |
| A: Basketball | B: Cricket |
| C: Hockey | D: Volleyball |
| Answer : B | |
| Q 14 : ‘Queens berry Rules’ is the name given to the rules in | |
| A: Boxing | B: Football |
| C: Tennis | D: Cricket |
| Answer : A | |
| Q 15 : Which of the following games is not included in the Olympic Games? | |
| A: Skiing | B: Cycling |
| C: Cricket | D: Archery |
| Answer : C | |
| Q 16 : Shiny Wilson is associated with which of the following games/sports? | |
| A: Athletics | B: Hockey |
| C: Swimming | D: Cricket |
| Answer : A | |
| Q 17 : The ‘Agha Khan Cup’ is associated with which game? | |
| A: Badminton | B: Hockey |
| C: Football | D: Cricket |
| Answer : B | |
| Q 18 : The Golf player Vijay Singh represents | |
| A: Canada | B: Fiji |
| C: Sri Lanka | D: India |
| Answer : B | |
| Q 19 : Which Indian Criketer was given the title ‘Tiger’? | |
| A: Sunil Gavaskar | B: Rahul Dravid |
| C: B.S. Bedi | D: Mansur Ali Khan Pataudi |
| Answer : D | |
| Q 20 : Jaspal Rana is in which of the following games? | |
| A: Shooting | B: Weight Lifting |
| C: Swimming | D: Archery |
| Answer : A | |
