+91-9316488821

GK QUESTIONS

1. The spherical shape of a drop is due to _______ ?
Answer: Surface tension

2.  Who is the present RBI Governor ?
Answer:  Duwuri Subbarao

3. Earth is protected from Ultra voilet radiation by _______ ?
Answer: Ozone

4. If we move from equator to pole the value of acceleration due to gravity “g”_______ ?
Answer:  Increases

5. Capital of VeneZuela ?
Answer: Karakkas

6Solid carbon dioxide is known as ______?
Answer: Dry ice

7.  VAT was first introduced in which country ?
Answer: France

8. Which instrument is used to measure blood pressure ?
Answer: Sphygmomano meter

9.How many coastal states are in India ?
Answer: 9

10. The country which lost the largest number of people in the 2nd world war ?
Answer: Japan

11. How many fundamental duties are laid in the constitution of India ?
Answer: 11

12. Which is the Biggest Museum ?
Answer:  British Museum, London

13. Shora is the parliament of  _______?
Answer: Afghanistan

14. Who is the first person to get Param vir chakra ?
Answer: Major Somnath Sharma

15. Which is the largest fresh water lake in India ?
Answer: Wular Lake

* 16. Which is the longest river in peninsular India ?
Answer: Godavari River

* 17. What is the full form of SIM ?
Answer: Subscriber Identity Module


Enroll yourself for a demo class

Book a demo class today

BOOK NOW